Dagbesteding in de horeca

Onze crew is misschien wel de meest gemotiveerde crew die er bestaat! Terwijl jij aanschuift voor een drankje of versgebakken pannenkoek, werken we in Het Oude Tolhuis namelijk aan een inclusieve arbeidsmarkt. Hier krijgt iedereen die dat wil een kans om carrière te maken in de horeca.

Zinvolle dagbesteding & arbeidsmatige activiteiten

Iedereen kan waarde toevoegen. Bij de een gaat dit wat makkelijker dan bij de ander, maar met de juiste aandacht en oprechte interesse voor iemands talenten, kom je een heel eind. Dat merken we ook bij onze werknemers. Doordat we naar de mens kijken en niet naar de beperkingen, gaat er een wereld open. Of ze nu overdag zinvol bezig zijn door servetten te vouwen of ‘s avonds al zelfstandig meedraaien in de bediening: het gevoel van eigenwaarde en zelfontplooiing groeit, omdat ze voor vol worden aangezien. Arbeid is een doelgerichte manier om talent te ontwikkelen, dat zie je bij Het Oude Tolhuis in de praktijk.

Professionele begeleiding

Onze werknemers worden begeleid door professionele zorgverleners, die niet alleen vanuit hun beroep het beste voor hebben met de doelgroep, maar ook vanuit hun hart. Het Oude Tolhuis is daarmee voor zowel dagbestedingskandidaten als arbeidskrachten een veilige omgeving om te groeien.  Activiteiten en taken van (toekomstige) werknemers bepalen we altijd in overleg en zijn bovendien afgestemd op het niveau van de werknemer. Ook stellen we samen een ontwikkelplan op, waarin de interesses en wensen van de werknemer centraal staan.

Beproefde methodes

We werken bij Het Oude Tolhuis met twee bewezen effectieve, op het individu gerichte methodes: de WerkSter en de IRB-methode (Individuele Rehabilitatie Benadering). De WerkSter gaat over uitdagingen, vaardigheden, doelen en stabiliteit op het gebied van ontwikkeling en arbeid. De IRB-methode gaat over het maatwerk dat nodig is en over het dagelijks functioneren van de werknemer in zowel  woon-, werk- als leeromgeving.

Moet ik rekening houden met het personeel?

We hopen dat je dit altijd doet als je ergens te gast bent 😉 Maar nee, je hoeft je niet anders te gedragen dan je normaal doet als je in de horeca bent. Ons personeel zet alleen stappen richting klantcontact als ze daar echt klaar voor zijn. Het enige dat jij hoeft te doen is genieten!

Gebruikmaken van ons zorgaanbod?

Ben je of ken je iemand die in de veilige omgeving van Het Oude Tolhuis dagbesteding zou willen doen of het horeca-vak leren? De mogelijkheden zijn wat ons betreft eindeloos en waar een wil is, is een weg. Schroom dus niet en neem contact op met ons. We vertellen je graag wat de stappen zijn om het mogelijk te maken.

Bekijk ook

Je kan bij ons terecht voor lunch, diner en pannenkoeken. Bekijk het menu of reserveer direct 'n tafeltje!